VÄLKOMMEN TILL STRANDHEMS BED & BREAKFAST

I den vackra lilla kyrkbyn Odensjö, endast 100 m från sjön Bolmens sydvästra strand, ligger Strandhem. Strandhem drivs numera som rumsuthyrning med tillgång till kök av Ellen Svensgård med familj. Hos oss kan du låna roddbåt för utflykter och fiske på sjön Bolmen, låna cyklar för turer i området runt Odensjö och sjön Bolmen och lära dig att väva trasmattor i vår familjedrivna vävstuga som finns i huset. Här finns också försäljning av trasmattor och annat lokalt hantverk och souvenirer, honung, fiskekort m.m. och turistinformation. Många av våra gäster passar också på att få en skön shiatsubehandling under sin vistelse i Odensjö. 


Omgivningen med sjöar, skog och lantbruk är fantastisk för vandring, cykling, bär- och svampplockning, fiske, båtturer, bad och sightseeing. Populära utflyktsmål är Västkusten och Halmstad, Glasriket i öster, Ullared och Ge-Kå:s, Sagomuseet m.m. i Ljungby, Västernstaden High Chaparall, Liseberg i Göteborg, Skåne och Halland, Astrid Lindgrens värld, IKEA i Älmhult, naturreservat, älgparker/safaris, loppmarknader, en tur runt sjön Bolmen (med bl.a. båtfärja, den bebodda ön Bolmsö och fiskrestaurangen Tiraholms Fisk) m.m. m.m. I byn Odensjö finns en vacker liten kyrka, ett cafe/restaurang, stor badplats med brygga och naturlekplats och en hembygdspark med våffelservering och aktiviteter på sommarsöndagar.

 

Barnfamiljer är särskilt välkomna hos oss! Här finns mängder av leksaker, sällskapsspel och böcker, tillgång till TV, chromcast och internetuppkoppling via fiber och trådlöst nätverk och en stor trädgård att vara i.

Husdjur är också välkomna, så länge de håller sig på golvet och i egna korgar/bäddar.

Hjärtligt välkomna att bo hos oss i en charmig, miljövänlig, gammeldags och hemlik miljö!

Ellen med familj


Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.