Shiatsu

Shiatsu är en japansk akupressurmassage med djupa rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Detta innebär, att man arbetar med balansering av vår livsenergi ("Qi") i vårt meridiansystem. Meridianerna är kanaler för livsenergin och finns som ett nätverk över hela kroppen. Det finns många sätt att påverka vår Qi i meridianerna på, bl.a. via akupunktur, shiatsu eller qi-gong. Inom shiatsun använder vi oss av olika massagemetoder, tryck, stretchar och ledrotationer för att frigöra och balansera blockerad energi i meridianerna. Om vår Qi kan flöda fritt i kroppen upplever vi ett tillstånd av hälsa och välbefinnande i både kropp och själ!


Behandlingen ges på en madrass på golvet och klienten har varma, bekväma kläder på. Före behandlingen görs en diagnos, där man söker den meridian som är mest "överfull" på energi och den meridian som är "tommast" på energi - det finns 12 huvudmeridianer och flera extrameridianer att välja mellan. Vid behandlingen kan fingrar, tummar, handlovar, armbågar, knän och fötter användas - behandlingen är helt individanpassad så att den ska kännas behaglig men ändå vara effektiv. Att få shiatsu upplevs oftast som oerhört avslappnande, där klienten nästan befinner sig i ett meditativt tillstånd. Hela kroppen gås igenom - man arbetar på armar, händer, nacke, huvud, ansikte, bål, buk, rygg, bäckenparti, ben och fötter.  Före första behandlingen görs en hälsointervju och efter behandlingen ger jag gärna råd om vad du själv kan göra för att förbättra din hälsa, bl.a genom att visa de speciella shiatsu-stretcharna, s.k. "makahostretchar".

Man kan göra en enstaka behandling, bara för att prova, men den absolut bästa effekten får du, om du tar en serie behandlingar och sedan underhåller din hälsa med regelbundna behandlingar eller tar behandlingar vid behov, när du känner att det är dags!

Hos mig tar en behandling ca 2 tim och kostar 950 kr.   

Hälsa, inom kinesisk medicin, definieras som att ha: god aptit, matsmältning, utrensning, humör, energi och sömn. Oftast känner man själv, när man är i "obalans". Ett exempel på när shiatsu funkar alldeles utmärkt är, när du går till läkaren och genomgår en fullständig hälsoundersökning och läkaren säger att du är "helt frisk" - men du själv vet, att något inte stämmer! 

Andra mer konkreta exempel, där shiatsu kan hjälpa, är problem med: sömn, lust och energi, värk, smärta, stelhet, svullnad, nedstämdhet, rastlöshet, irritation, nervositet, blåsa/tarm, matsmältningsbesvär, beroende (ex. sötsug, rökning, kaffedrickande), svettningar, menstruation/klimakteriet, bristtillstånd (ex. tunnt hår och självsprickor) m.m. m.m. 

Välkommen att prova en underbar behandling!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Shiatsu